Nárcisz Asztaltársaság
A Nárcisz Asztaltársaság éttermei fontosnak tartják az élet tiszteletét, ezért vállalják, hogy heti egy menü árával támogatják a Magyar Hospice Alapítványt. Az Asztaltársaság tagjait magas színvonalú vendéglátásuk mellett példamutató felelős gondolkozásuk és szolidaritásuk is összeköti. Rajtuk keresztül pedig vendégeikhez is eljut a hospice szellemisége, így ők is a jótékonyság részesei lehetnek.
Nárcisz Asztaltársaság
A Nárcisz Asztaltársaságot 2013-ban 7 neves és nívós fővárosi vendéglátóhely hozta létre, fővédnöke Schreiner Gábor, a Nobu Budapest főszakácsa. A kapcsolódó éttermek fontosnak tartják az élet tiszteletét, az életvégi méltóságot, ezért vállalják, hogy heti egy menü árával támogatják alapítványunkat.
Támogatásukkal egy betegszoba éves fenntartását teszik lehetővé a Budapest Hospice Házban. Ezzel évente közel 30 gyógyíthatatlan betegnek és családjának segítenek az élet legnehezebb szakaszában. Alapítványunk az utolsó percig szakszerű, szeretetteli ápolást, fájdalomcsillapítást, lelki támogatást nyújt a betegeknek, melyhez nagy segítséget jelent a jótékony éttermek összefogása.
A Nárcisz Asztaltársaság tagjának lenni kiváltság. Ez a tagság egyrészt növeli meglévő vendégeik hűségét, akik egy-egy menü vagy éppen egy csésze kávé elfogyasztásával saját maguk is támogatják a daganatos betegek ápolását. A Magyar Hospice Alapítvány közösségszervező ereje pedig új látogatókat vonz az éttermekbe, kávézókba.
Alapító éttermek: Alabárdos, Cyrano, Larus, Nobu Budapest, Robinson, Suelto, Trattoria Pomo D’Oro.
Jelenlegi tagok: Borkonyha, Cyrano, Fausto’s Ristorante, Két Szerecsen, Nobu Budapest, Pastrami, Robinson, Trattoria Pomo D’oro, Ürömi Hütte.
Az éttermek nemes összefogásának megünneplésére minden nyáron kerti vacsorát rendezünk alapítványunk kertjében, melyen Budapest kulináris körének legkiválóbbjai kényeztetik egy-egy fogással vendégeinket. 2020-ban már hatodik alkalommal tartottuk meg a Jótevők vacsoráját, ahol a vendégek vacsorajegyük megváltásával az előrehaladott állapotban lévő daganatos betegeink méltó és méltóságot őrző ellátáshoz járultak hozzá. A Nárcisz Asztaltársaságnak, Mautner Zsófi háziasszonyunknak és támogatóinknak köszönhetően az est így egy betegszobánk kb. 10 hónapnyi fenntartását tette lehetővé.
2019-es támogatói eseményünkről írt a BBC Good Food magazin is:
Hogyan lehet egy étterem a Nárcisz Asztaltársaság tagja?
A Nárcisz Asztaltársaság tagjaivá azon éttermek válhatnak, amelyek mindössze heti egyetlen menü árának megfelelő összeggel támogatják a Magyar Hospice Alapítvány munkáját.
Az étteremben elhelyezhető táblát biztosítunk, mely a betérő vendégek számára jelzi a tagságot, így hangsúlyozva az étterem által képviselt társadalmi felelősségvállalást.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:
Korda Nikoletta, programigazgató
Telefon: +36 70 321 00 79
E-mail: nikoletta.korda@hospicehaz.hu
2017 karácsonyához közeledve új ötlet született meg éttermeink részéről: legfinomabb ételeik receptjeit kínálták fel, melyből ünnepi kiadvány készült Asztal, társaság címmel. A minket már támogató éttermek mellett Mautner Zsófi, a Chili és Vanília bloggerének hívó szavára a hazai gasztronómiai élet több elismert szereplője is csatlakozott egy-egy receptjével, hogy színes és sokoldalú receptválogatás készüljön.